Loose it!

Annons

Remissgång GBP Västerås

18:e September 2009

Mycket tvistande och olika historier har man hört om GBP-op i Västerås. Ingen vet riktigt hur förfarandet går till. Jag hade fått höra att vårdcentralen skickar remissen till medicinmottagningen som ska acceptera den. Därefter går den till en kirurg på kirurgen i Västerås som bedömer om man godkänns för op eller ej, när det är gjort skickas remissen till uppsala, där får man sedan besöka samariterhemmet för infomöten mm, efter det ska man sedan träffa ytterligare en läkare och sedan ställas i kö för op i Västerås vid lågt BMI och i Uppsala för höga BMI.

Men så idag ringde jag för att höra om min remiss, är ju intresserad avv att det ska gå undan, jag vill inte vänta flera år…

Ringde till medicinmottagningen, dit de fick remissen 2009-09-03, den låg fortfarande kvar hos överläkaren. Jag ringde då till koordinatorn på kirurgen för att höra mer om remissgången. Där fick jag info att de gjort om och att när min remiss kommer till kirurgen så kommer en kirurg att bedöma remissen, utan att jag kommer på besök och så fort kirurgen gjort det ställs man i opkö! Man träffar kirurgen lite kort 5 veckor innan op istället. Med andra ord kan man åberopa vårdgarantin så fort kirurgen bedömt remissen.  Det verkade vara lång kö i Västerås.

Jaja, sköterskan som jag först pratade med på medicin, skulle stöta på lite så remissen kom till kirurgen. Känns skönt!

Jag hoppas att det går vägen! Verkligen!

Kommentarer

Kommentera

Annons
stats